Jacob en vrienden on tourStart je eigen leerperceel of kijk mee

Er komt veel op telers en kwekers af de komende jaren, wat veel vraagt op het gebied van ondernemerschap. Een aantal weten al wat ze willen proberen, anderen kijken liever mee. Zo is Jacob van den Borne in 2010 begonnen het beschikbaar stellen van een thuiskavel voor 10 jaar lang onder het motto: 'Laat maar zien wat kan'. Dit deed hij samen met onderzoekers, adviseurs en 2 andere boeren. Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw perceel of wil jij je graag laten inspireren? Kom naar een Making Sense middag op 20 februari, 27 februari en 6 maart in Limburg en Brabant. 

Om medeondernemers te inspireren, gaan Jacob en vrienden op pad bij derden om met de aanwezigen zelf een leerperceel in te richten, kansen te zien en resultaat te verzilveren. Jacob heeft heel veel geleerd van de experimenten op zijn thuiskavel. Wat voor hem werkt heeft hij opgeschaald in zijn teeltbedrijf. Dit deelt hij graag met medeondernemers.  

Wat bieden we jou?

Verspreid over Limburg en Brabant biedt ZLTO de mogelijkheid om onder begeleiding voor 3 jaar te experimenteren. In deze periode ondersteunen we jou als teler om de volgende stap te zetten op jullie eigen leerperceel. Daarnaast zoekt Jacob 9 loonwerkers/telers in Zuid Nederland die de komende paar jaar met een van hun percelen aan de slag willen om problemen op te lossen, kansen te pakken en als werkmethode toekomst bestendig te worden. We maken samen een meerjaren plan en verzamelen financiering. Verder zijn er ook mogelijkheden om aan te sluiten bij lopende projecten gerelateerd aan bemesting, bodembeheer en dataverwerking.

Waar en wanneer

Zie je kansen, wil je iets met een bepaalde techniek, data of methode? Op onderstaande data wilt Jacob van den Borne graag met jou in gesprek! 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

13:00 - 13.15 Inloop en welkom

13.15 - 14.30 Presentaties en discussietafels

14.30 - 15:00 Kleine projectenmarkt

15.00 - 16.15 Zelf aan de slag

16.15 - 17.00 Afsluitende borrel

Velddemo’s met loonwerkers

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden in samenwerking met loonwerkers velddemo’s georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!

Back to top