Uitgebreid aanbod voor boeren en tuinders in DAW Kennisprogramma

Het DAW Kennisprogramma bevat een uitgebreid aanbod voor boeren en tuinders. Daarmee kunnen boeren en tuinders uit het hele land gratis bodemadviezen aanvragen, kosteloos in gesprek gaan met een onderzoeker, kiezen uit verschillende excursies en een online cursus volgen over groenbemesters.

Gratis Bodemadvies

Boeren en tuinders kunnen nu gratis advies aanvragen over diverse bodemgerelateerde thema's. Denk aan problemen met gewasgroei, bodemverdichting, te natte of te droge percelen, of tegenvallende opbrengsten. Neem hier een kijkje voor meer informatie of om een (gratis) bodemadvies aan te vragen. 

Gratis N-mineraalmetingen

Naast een bodemadvies, kunnen boeren die akkerbouwgewassen of snijmais verbouwen nu ook gratis N-mineraalmetingen laten uitvoeren. Op deze manier wordt inzichtelijk hoeveel minerale stikstof er beschikbaar is voor het gewas én na de teelt in de bodem achterblijft. Klik hier voor meer informatie. 

Onderzoekers de Boer op

Tot 1 juli 2024 is het mogelijk voor boeren en tuinders om kosteloos in gesprek te gaan met een onderzoeker over vraagstukken met betrekking tot bodem, water en klimaatadaptatie, afhankelijk van het beschikbare budget. Is er behoefte om eens met een groep boeren en onderzoekers te sparren over een bepaald probleem? Klik dan hier voor meer informatie.

Excursies

Wist je dat er ook veel excursiemogelijkheden zijn? Zo kun je de Boerderij van de Toekomst bezoeken, de velddemo’s met loonwerkers bekijken of een kijkje nemen op één van de DAW-demobedrijven.

Online cursus

Een handige tip voor boeren en tuinders die meer willen weten over het telen van groenbemesters, is deze (gratis) online cursus. In deze cursus worden de belangrijkste redenen voor het telen van groenbemesters behandeld en leggen we uit hoe je de juiste keuze kunt maken.

Volg het DAW

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het DAW? Abonneer je dan op de nieuwsbrief en volg de verschillende social mediakanalen: X, LinkedIn, YouTube en Facebook.

Back to top