Uitnodiging: velddemonstratie loofdoding op 12 oktober

Voor het doden van aardappelloof zónder chemische middelen komen steeds meer mogelijkheden beschikbaar. Naast het bekende loofklappen kun je daarbij denken aan het gebruik van machines zoals de Zasso en de Crown Crusher. Benieuwd hoe deze machines werken en hoe snel het afsterven van het loof gaat ten opzichte van traditionele methoden? Kom dan op donderdag 12 oktober naar de velddemonstratie in Nieuw Weerdinge. Meld je hier aan. 
 
In een demoveld met zetmeelaardappelen zijn kortgeleden drie soorten loofdoding toegepast : chemisch, Zasso (elektrificatie) en Crown Crusher. Naast het delen van de proefresultaten zijn de genoemde machines in actie te zien. De velddemonstratie loofdoding wordt georganiseerd door Delphy, in opdracht van LTO Noord en met medewerking van Wasse B.V., Akkerbouwbedrijf Homan Free en MTS Sikken.
 

Locatie en contact

Wanneer: Donderdag 12 oktober 2023 
Tijd:          10.00 uur
Waar:        Siepelveenwijk Zuidzijde, Nieuw Weerdinge (tegenover huisnummer 119)
Contact:    Francien van der Werff (LTO Noord) fvdwerff@ltonoord.nl, tel. 06 5163 3511

 

We zien je graag donderdag 12 oktober! Meld je hier aan 

 

Velddemo’s met loonwerkers

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden in samenwerking met loonwerkers velddemo’s georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!
 
Back to top