Velddemo met zeven verschillende groenbemesters

Sinds de invoering van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is het gebruik van groenbemesters een actueel onderwerp. Om stikstofkorting te voorkomen moeten er meer hectares groenbemesters worden ingezaaid, en later in het jaar. Binnen het nieuwe GLB is een grote rol weggelegd voor groenbemesters/vanggewassen die groen de winter doorkomen. Dit levert voor de Eco-regeling ‘groenbedekking’-punten op. Met als randvoorwaarde dat er op 1 maart een 80% levende groenbemester staat.

Vergelijking zeven verschillende groenbemesters

Benieuwd welke groenbemesters of combinaties geschikt zijn en wat het effect van verschillende groenbemesters op de bodem en beworteling is? Kom dan op donderdagmorgen 2 november naar de velddemo groenbemesters in Veendam. Op een perceel aan de Zuiderweg zijn zeven verschillende groenbemesters en mixen gezaaid. Een aantal hiervan hebben winterharde componenten om het doel van een 80% levend gewas op 1 maart 2024 te kunnen behalen.

De groenbemesters zijn te bekijken aan de Zuiderweg in Veendam, tegenover het eerste mestbassin vanaf de Veendam kant.

Locatie en contact

Wanneer: Donderdag 2 november 2023

Tijd: 10.00 uur tot ca. 12.00 uur

Waar: Zuiderweg Veendam, tegenover het eerste mestbassin vanaf de Veendam kant

Contact: Floor Knook, fknook@ltonoord.nl, tel. 06 51 95 26 57

We zien je graag op donderdag 2 november. Meld je aan!

Velddemo’s met loonwerkers

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden in samenwerking met loonwerkers velddemo’s georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!

Back to top