Doe als Geert: geld verdienen met beter waterbeheer

Goed waterbeheer draagt niet alleen bij aan een betere waterkwaliteit, het draagt ook bij aan een positiever bedrijfsrendement. Zegt melkveehouder Geert Stevens. De deelnemer aan het netwerk DAW demobedrijven boert op Overijsselse zandgrond en wapent zich op meerdere manieren tegen droogte. Op die manier haalt hij meer oogst van het land en kan hij zijn koeien langer weiden. Benieuwd hoe Geert geld verdiend met beter waterbeheer? Bezoek de demobijeenkomst op dinsdag 25 april in Holten, Overijssel. Meld je direct aan.

Stikstofbodemoverschot en water

Naast een presentatie van melkveehouder Geert Stevens is ook WUR-onderzoeker Koos Verloop aanwezig. Gezamenlijk geven ze hun kijk op het verlagen van stikstofbodemoverschot in relatie tot waterkwaliteit- en kwantiteit en bedrijfsrendement. Na de presentaties volgt een rondleiding over het melkveebedrijf van Geert Stevens. We kijken op de met kruiden doorgezaaide graslandpercelen en bij de stuw. Geert Stevens is deelnemer aan het netwerk DAW demobedrijven en is aangesloten bij praktijknetwerk Koeien & Kansen en onderzoeksbedrijf bij Netwerk Praktijkbedrijven

Programma 

13.00 uur  Ontvangst met koffie
13.15 uur  Inleiding door Geert Stevens
13.35 uur  Presentatie door Koos Verloop over relatie stikstofbodemoverschot, waterbeheer en bedrijfsrendement
14.00 uur  Rondleiding met o.a. bezoek stuw
15.30 uur  Einde

Meld je aan 

De bijeenkomst op dinsdag 25 april is bij melkveehouder Geert Stevens aan de Sangeldijk 10 in Holten, Overijssel. Aanvang 13.00 uur.  Aanmelden kan via deze link. Neem bij vragen contact op met Geert Stevens via geert.stevens@planet.nl.

DAW netwerk demobedrijven

Netwerk demobedrijven is een initiatief van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Boeren en tuinders vertellen over hun aanpak op het bedrijf. Zij delen praktijkervaringen met bijvoorbeeld duurzaam bodembeheer, omgaan met klimaatverandering en het verbeteren van waterkwaliteit- en kwantiteit. Het bezoeken van een DAW demobedrijf betekent met elkaar kennis delen en verder leren. Lees meer.

 

 

 

Back to top