Uitnodiging: velddemonstratie camera gestuurd schoffelen

Slimme schoffeltechnieken kunnen helpen om de inzet van chemie te beperken. Bovendien heeft slim schoffelen een positief effect op de bodembiologie en op de weerbaarheid van het gewas. Nieuwsgierig? Kom dan op donderdag 21 september naar de velddemonstratie cameragestuurd schoffelen op de proefboerderij in Valthermond!

Deze demonstratie heeft als doel om te laten zien welke camerasystemen en schoffelmerken momenteel op de markt zijn, en welke technieken en bouwwijzen van belang zijn voor een nauwkeurig resultaat. Christoffel den Herder van adviesbureau Ceres zal deze demo inhoudelijk begeleiden i.s.m. met de machineleveranciers. De machines worden gedemonstreerd in een uitdagend parcours, om te laten zien dat de camera’s met grote precisie en snelheid de gewasrijen kunnen volgen.

Programma

10.00 uur - Ontvangst met koffie

10.15 uur - Introductie Gerard Hoekzema, bedrijfsleider WUR-OT van proefboerderij Valthermond

10.30 uur - Live demonstratie van verschillende camera- en schoffelsystemen

12.00 uur - Einde

Locatie en contact

Wanneer: Donderdag 21 september 2023

Tijd: 10.00 uur

Waar: Proefboerderij Valthermond, Noorderdiep 211, 7876 CL Valthermond

Contact: Francien van der Werff, LTO Noord, fvdwerff@ltonoord.nl, tel. 06 5163 3511

We zien je graag op donderdag 21 september! Meld je aan!

 

Velddemo’s met loonwerkers

Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) worden in samenwerking met loonwerkers velddemo’s georganiseerd. Het doel van de demo’s is om kennis uit te wisselen tussen loonwerkers en agrariërs op het gebied van een gezonde bodem en nutriënten benutting. Meer weten? Klik hier!

Back to top