Uitnodiging: Verdiende Geert dit seizoen geld als water?

Verdiende melkveehouder Geert dit seizoen geld als water? De deelnemer aan het DAW netwerk demobedrijven stelt het gekscherend. Maar: het doel van het plaatsen van de stuw en gerichtere waterbeheer was meer gewasopbrengst en efficiëntere beweiding. En dus meer opbrengst. Op donderdag 9 november deelt Geert Stevens met belangstellenden of dat afgelopen seizoen ook is gelukt. Ben je ook nieuwsgierig? Meld je dan hier aan voor de bijeenkomst in Holten (Overijssel). 

Beter waterbeheer leidt volgens Geert Stevens tot meer gewasopbrengst en efficiëntere beweiding. Als DAW demobedrijf kreeg hij de gelegenheid om dat verder uit te zoeken. Colin Dekker van de WUR is aanwezig om Geerts bevindingen te staven met data door de bodemsensoren die de grondwaterstand hebben gemeten. 

Zelf aan de slag? 

Wil je na het verhaal van Geert aan de slag met water- en bodemmaatregelen op je eigen percelen? Marisca Moes, gebiedsmakelaar voor het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) informeert ons over financiële vergoedingen in Oost-Nederland wanneer je maatregelen neemt. Kijk hier alvast voor meer informatie.

Meld je hier aan voor de bijeenkomst 

Datum: 9 november 
Tijd: inloop vanaf 13.00 uur
Locatie: Sangeldijk 10, Holten 
Aanmelden: website DAW demobedrijven 

DAW demobedrijven

Het netwerk demobedrijven is een initiatief van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Boeren en tuinders vertellen over hun aanpak op het bedrijf en delen praktijkervaringen met bijvoorbeeld duurzaam bodembeheer en omgaan met klimaatverandering. Kijk voor alle demobedrijven op dawdemobedrijven.nl.

Back to top