Project 'Boeren Meten Water' maakt kans op de Waterinnovatieprijs

Gaat de Waterinnovatieprijs 2019 naar Boeren Meten Water? Dat wordt op 12 december bekend gemaakt tijdens de allereerste editie van het Waterinnovatiefestival.

 
De Waterinnovatieprijs, een initiatief van de Unie van Waterschappen, is bedoeld voor innovatieve waterprojecten en -technieken. Voor de Waterinnovatieprijs 2019 zijn 107 projecten en ideeën ingestuurd. Daaruit zijn 12 genomineerden geselecteerd, onderverdeeld in vier categorieën: waterveiligheid, schoon water, voldoende water en digitale transformatie.
 
Boeren meten Water, een initiatief van Acacia Water en LTO Noord, is genomineerd voor de waterinnovatieprijs 2019 in de categorie Voldoende water. Binnen Boeren Meten Water gaan agrariërs en het waterschap samen aan de slag om inzicht te krijgen in de huidige situatie van verzilting of bodemdaling en wordt duidelijk waar maatregelen nodig zijn. Dit doen zij door sámen waterkwaliteit, bodemvocht en waterstanden in perceel, drain en sloot te meten met behulp van de Aqua Pin en Aqua Mobile.  Op donderdagmiddag 12 december wordt de winnaar van de Waterinnovatieprijs bekend gemaakt, tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
 
Boeren Meten Water maakt ook kans om de Publieksprijs te winnen. Daar kunt ú een rol in spelen. Hoe? Door vóór 9 december uw stem uit te brengen. Doe mee en stem op Boeren Meten Water!
 

Back to top